Schrijf elke dagIk moet nodig mijn boekenkast eens uitmesten. Er zit geen enkele logica meer in. En er staan teveel boeken in die niemand meer leest. Wat er nu gebeurt, is dat er af en toe weer iemand een stapeltje bijlegt. Ik ben het echt van plan hoor. Maar als ik voor die kast sta, weet ik gewoon niet meer waar ik moet beginnen. Dus doe ik niets.

Herkenbaar? Zo werkt het ook bij het schrijven van je boek.

Overzicht bij het schrijven

Een boek schrijven is een traject. Dat doe je niet ‘even’ in een weekend. Maar waar begin je dan als je eenmaal gaat schrijven?

Met een pagina, meer niet. Als je echt elke dag een bladzijde schrijft, dan is je boek zeker binnen 9 maanden klaar. En omdat een bladzijde (250 á 300 woorden) echt te doen is, ga je minder snel uitstellen. Je blijft in de flow en dat maakt het schrijven veel makkelijker.

Schrijf elke dag

Toch blijft het lastig om echt focus te houden bij het schrijven van je boek. Het helpt als je dat samen met anderen doet. Het liefst met een schrijfcoach die zich richt op mindset. Dat kan in dé kleurrijke schrijfgroep.

Daar zijn veel deelnemers die elke dag een bladzijde schrijven. We houden zo focus bij ons boek. Doe jij ook mee?