Wat kan een schrijfcoach doen voor jouw boekAls schrijfcoach zie ik heel wat boekideeën voorbijkomen. Soms zie ik dan meteen al een plaatje voor me van het eindresultaat, het boek in de schappen. Andere keren blijft het een vaag idee, voor een veel te brede doelgroep. Dan kriebelt het in mij om advies te geven, zodat er een concreet en levensvatbaar boekidee ligt en de schrijver aan de slag kan. Want alleen dan kunnen de lezers straks genieten van deze verhalen of aan de slag met de tips.

Wat doet een schrijfcoach?

Als dé kleurrijke schrijfcoach begeleid ik je bij:

  1. de voorbereiding
  2. je schrijfproces
  3. inspiratie krijgen
  4. je mindset en commitment
  5. boekpromotie
  6. de stappen voor de publicatie
  7. je boek koppelen aan je bedrijf

Boekplan en schrijfplan

In de eerste fase kijk ik naar je boekidee: Klopt de ideale lezer en de afbakening van je onderwerp? Welke vorm en insteek kies je?

Daarna bepalen we de structuur van je boek: Welke hoofdstukken zijn er? Dit valt allemaal binnen je boekplan.

Vervolgens heb je nog een schrijfplan nodig: Wat ga je schrijven en wanneer?

Je schrijfproces en commitment

Bij stap 2 ga je schrijven en kijk ik als schrijfcoach mee, afhankelijk van welk individueel traject je kiest. Ik geef o.a. feedback op je teksten en de rode draad in je verhaal en ik geef je een schop onder je kont als je gaat uitstellen. Want focus en commitment zijn onontbeerlijk. 

Hoe promoot je je boek?

Ondertussen kijken we meteen naar je boekpromotie en maken we een plan. Want boekpromotie start bij je eerste woord. Hoe zet je social media in en betrek je je fans bij je boek? En hoe koppel je je boek aan je bedrijf? Zo maak je mooie stappen.

Publiceren

En dan is je ruwe manuscript klaar. Welke keuze maak je nu? Kies je voor het veilige maar lastige traject bij een reguliere uitgever? De uitgever regelt dan alles voor jou, maar het is niet zo eenvoudig om een uitgever te vinden die gaat investeren in jouw boek. En per verkocht boek houd je minder Euro’s over.

Of ga je investeren en alles zelf regelen met een selfpublishing uitgever? Dat betekent meer zelf regelen, meer controle en meer Euro’s overhouden per boek. Maar wel zelf investeren.

De rol van de kleurrijke schrijfcoachZit je in een VIP-traject bij mij, dan denk ik als schrijfcoach ook met je mee.

Maar voor je kunt gaan publiceren, heb je wel een foutloos manuscript nodig. Daar komt een redacteur om de hoek kijken. Ik werk samen met verschillende redacteuren, dus we vinden altijd iemand die jouw manuscript vautloos foutloos maakt.

Daarna gaan we werken aan een plan voor je boekpresentatie.

Het zijn inderdaad veel stappen, maar ik kijk steeds over je schouder mee. En mijn laatste stap is een nieuwe jurk en een hoedje kopen voor jouw boekpresentatie.

Wil jij ook een persoonlijke schrijfcoach?

Wil jij een boek schrijven of loop je halverwege vast? Dan ben jij toe aan een schrijfcoach. Ben ik voor jou de juiste? Laten we dat bepalen tijdens een persoonlijk gesprek.