Writers block

foto Aletta Armee

Als dé kleurrijke schrijfcoach heb ik natuurlijk ook een kleurrijke tuin. Ik vind het heerlijk om daar in mijn ‘buitenkantoor’ te schrijven. Maar ik geniet er ook van om niet alleen mijn teksten, maar ook de bloemen in mijn tuin te laten opbloeien. Alleen soms lukt het niet. In de winter is het net alsof alle bloemen zijn verdwenen, maar de zaadjes van vorig jaar rusten even uit tot het warmer wordt. 

Writers block?

Zo is het soms ook met schrijven. Heb je een writersblock, dan heeft je verhaal soms even rust nodig. Het is tijd voor een nieuw zaadje in de ‘grond’, zodat daarna je tekst weer tot bloei kan komen.

Geef het water.

Discipline

Ik geloof in discipline. Zonder motivatie en discipline red je het niet. Ga daarom ook schrijven als je geen inspiratie hebt. De kans is groot dat tijdens het schrijven toch de inspiratie volgt. Schrijf je alleen maar bagger? Ook dat is geen probleem. Je hebt toch wat geschreven en morgen start je gewoon opnieuw.

Laat het los

Als het schrijven langere tijd niet lukt, dan leg je je zelf misschien teveel druk op. Of je boekidee klopt niet, of er is een andere reden. Dat is een mooi moment om het even los te laten. Ga iets anders schrijven, op een andere plek, met pen en papier of in een andere setting. Dit kan je helpen om nieuwe ideeën te krijgen en weer te genieten van het schrijven. Want schrijven zonder doel is af en toe ook belangrijk.

Ik zorg voor het water

writers block schrijfinspiratie

foto Aletta Armee

Als natuurkind houd ik van planten, kleuren kiezen en de bloemen helpen om te bloeien. Is het erg droog in de zomer, da zorg ik natuurlijk voor water. Maar de natuur gaat ook zijn eigen weg, net zoals jouw verhalen. Die zaadjes plant ik graag. In mijn eigen tuin én in jouw hoofd en hart. Zodat jouw hart sneller gaat slaan voor jouw verhaal, boek of blog.

 

Schrijven in de natuur

Hoe doe ik dat? Ik zorg voor water door te kiezen voor een inspirerende plek in de natuur. Door te zorgen voor rust en ruimte en schrijfoefeningen. Zonder doel of verwachtingen. Gewoon schrijven met pen en papier in een mooi schrift op een grote kei, aan een picknicktafel bij de geitjes of in een oude hooiberg bij de konijnen. Schrijf en plant het zaadje. Je komt volledig tot rust en dan gaat de inspiratie weer stromen. Weg met je writers block! Je gaat schrijven in een flow…

Kom jij naar een Schrijfinspiratiedag?