Zie jij de vogel alIk kijk tijdens mijn schrijfweek nog een keer naar de steen. Hoe krijgt iemand een figuur uit zoiets, vraag ik me af. “Ik zag meteen een vogel in de steen’ zegt de dame, terwijl haar handschoenen de vogel liefdevol aanraken. Ik kijk nog een keer, nu zie ik het ook wel. “Alleen, eigenlijk was het een vrouwenlichaam, de vleugels zaten te laag en nu is de staart afgebroken.” De vrouw kijkt even weg.
Ik snap haar frustratie wel, maar voor mij ligt toch een vogel, zoals ik die niet uit een stuk steen kan toveren.

Naast mij staan de deelnemers van mijn schrijfweek. Ineens weet ik het. Ook wij creëren vanuit leegte. We doen allemaal hetzelfde. We zien het al voor ons, voor het er is.

Jij bent een kunstenaar

Of er nu een steen voor je ligt of een leeg vel papier. Er is (bijna) niets. Maar jij ziet de verborgen vorm in de steen of het verhaal achter al het wit. En we zien allemaal iets anders. Zelfs al is de basisvorm gelijk, de uitwerking is dat niet. En zo ben ook jij een kunstenaar. Maar of je nu beeldhouwt of schrijft, soms sla je mis. Dan breekt er een staart af of klopt de opbouw van je verhaal niet meer. En je wilt jouw verhaal en emoties, jouw vorm overbrengen naar anderen.

Zie jij de vogel al?

Kun jij achter het papier kijken? Of zie je alleen het lege vel? De woorden zitten al in jou en vormen samen het verhaal. De vraag is of jij het toe gaat laten en je verhaal durft te delen. De steen of het papier heeft alle vormen al in zich, alleen jij moet het wel zien. En omdat een boek schrijven een langer project is, zie je het soms niet meer.

Jouw boek

Gelukkig kan ik als schrijfcoach naast je staan. Van een afstandje kijken naar de woorden, je ondersteunen, motiveren of een schop onder je kont geven. Zodat dat lege scherm of die blanco vellen papier stap voor stap de vorm van een boek aannemen. Jouw boek.

Wil je meer weten? Neem contact op voor een gratis boeksessie.