Een goed boek schrijven kost tijd, daar ben ik van overtuigd. Maar als je slim bent, zorg je wel voor een kick-start van je boek. Hoe doe je dat? Met een goede voorbereiding: een boekplan en een schrijfplan. Waarom is een boekplan zo belangrijk? natuurlijk kun je zomaar gaan schrijven. Maar waarover dan en voor wie? En dat is nog veel te ruim. Want een doelgroep bepalen is niet genoeg. Wil je écht een goed boek schrijven, dan heb je een ideale lezer nodig. En schrijf je fictie dan heb je goed uitgewerkte personages nodig. En hoe ga je je verhaal dan vertellen? Welke vorm en insteek kies je? Dat is een belangrijke vraag. Pas daarna kun je je structuur bepalen. En als je een goede basis hebt, kun je daarna gaan schrijven. Wat is de meerwaarde van een schrijfplan? Dus nu ga je schrijven... Maar wat is je deadline? Hoeveel ga je schrijven en wanneer? En als je een deadline hebt, hoeveel tijd plan je dan in voor de vormgeving van je boek en het drukken of printen? Dit zijn allemaal onderdelen van je schrijfplan. Dus nu staat alles vast? Nee, natuurlijk niet. Maar de basis heb je . En er zullen vast hoofdstukken schuiven, je gaat sneller schrijven of een uitgever vinden duurt langer dan verwacht. Maar Nu heb je overzicht en kun je later makkelijker je plannen bijstellen. Hoe zorg je voor een kick-start van je boek? Start eerst met je doel en je ideale lezer. Wat wil jij bereiken en wie? Deze onderdelen zitten ook in mijn training Jouw boek- en schrijfplan voor een kick-start van je boek. Dan ga je echt de basis leggen voor je boek. Je kunt eigenlijk niet zonder een boekplan. We gaan werken aan je: doel, echt dé beslissing nemen om jouw boek te gaan schrijven Je gaat je ideale lezer helemaal uitwerken Je gaat je onderwerp afbakenen je schrijft de eerste versie van je achterflaptekst je bepaalt de vorm en insteek (de manier waarop je je verhaal gaat vertellen) Je gaat de structuur, hoofdstukindeling bepalen Dit zodat je een raamwerk hebt en je sneller een beter boek kunt schrijven Daarnaast maken we ook nog een schrijfplan. Zodat je een deadline hebt en je weet wat je wanneer gaat schrijven. Een boek schrijven is net als een huis bouwen. je hebt een goede basis nodig. Wat is de basis van jouw boek?Een goed boek schrijven kost tijd, daar ben ik van overtuigd. Maar als je slim bent, zorg je wel voor een kick-start van je boek. Hoe doe je dat? Met een goede voorbereiding: een boekplan en een schrijfplan.

Waarom is een boekplan zo belangrijk?

Natuurlijk kun je zomaar gaan schrijven. Maar waarover dan en voor wie? En dat is dan nog veel te ruim.

Want een doelgroep bepalen is niet genoeg. Wil je écht een goed boek schrijven, dan heb je een ideale lezer nodig. En schrijf je fictie? Werk dan je personages goed uit. En hoe ga je je verhaal dan vertellen? Welke vorm en insteek kies je? Dat is een belangrijke vraag. Pas daarna kun je je structuur bepalen. En als je een goede basis hebt, kun je daarna gaan schrijven.

Wat is de meerwaarde van een schrijfplan?

Hoe zorg je voor een kick-start van je boek?Dus nu ga je schrijven… Maar wat is je deadline? Hoeveel ga je schrijven en wanneer? En als je een deadline hebt, hoeveel tijd plan je dan in voor de vormgeving van je boek en het drukken of printen? Dit zijn allemaal onderdelen van je schrijfplan.

Dus nu staat alles vast? Nee, natuurlijk niet. Maar de basis heb je. En er zullen vast hoofdstukken schuiven, je gaat sneller schrijven of een geïnteresseerde uitgever vinden duurt langer dan verwacht. Maar nu heb je overzicht en kun je later makkelijker je plannen bijstellen.

Hoe zorg je voor een kick-start van je boek?

Start eerst met je doel en je ideale lezer. Wat wil jij bereiken en wie? Deze onderdelen zitten ook in mijn training Jouw boek- en schrijfplan voor een kick-start van je boek. Dan ga je echt de basis leggen voor je boek. Je kunt eigenlijk niet zonder een boekplan.

Boekplan banner

Tijdens de training gaan we werken aan je:

  • Doel, echt dé beslissing nemen om jouw boek te gaan schrijven
  • Je gaat je ideale lezer helemaal uitwerken
  • Je gaat je onderwerp afbakenen
  • Je schrijft de eerste versie van je achterflaptekst
  • Je bepaalt de vorm en insteek (de manier waarop je je verhaal gaat vertellen)
  • Je gaat de structuur, hoofdstukindeling bepalen

Dit zodat je een raamwerk hebt en je sneller een beter boek kunt schrijven

Daarnaast maken we ook nog een schrijfplan. Zodat je een deadline hebt en je weet wat je wanneer gaat schrijven.

Ben jij toe aan een kick-start van je boek?

Een boek schrijven is net als een huis bouwen. je hebt een goede basis nodig. Wat is de basis van jouw boek? Ga er samen met mij 2 dagen aan werken.

Ik wil een kick-start voor mijn boek