De vorm van je boek

Je weet nu waarom je een boek schrijft, wat je onderwerp is en voor wie je je boek schrijft. Als je mijn tips gevolgd hebt, is het eerste concept van je achterflaptekst ook klaar. Maar hoe ga je je verhaal vertellen aan je lezers? Wat is de vorm van je boek?

De vorm van je boek

De vorm van je boek is de wijze waarop je je verhaal presenteert aan je lezers. Het is een combinatie van de insteek, structuur, schrijfstijl en zelfs de vormgeving van je boek. In dit blog ga ik het hebben over de manier waarop je je verhaal vertelt. Dit is afhankelijk van jou, de auteur, je onderwerp, je insteek en je ideale lezer. Er zijn heel veel mogelijkheden, maar jouw keuze bepaalt het uiteindelijke resultaat en iedere keuze zorgt voor een ander boek.

 

Stel je zelf de volgende vragen:

  1. Welke vorm past bij dit onderwerp en mijn insteek?
  2. Bij welke vorm krijgt mijn ideale lezer het beste resultaat?
  3. Welke vorm gebruiken andere auteurs? Wil ik vernieuwend zijn of binnen dezelfde stijl passen?
  4. Welke vorm past bij mij en mijn bedrijf?

Kom je er niet uit? Ik help je graag tijdens een gratis boeksessie.