Ik ga op vakantie en neem mee...Boeken natuurlijk! Ik ben dolgelukkig met mijn e-reader en mijn Kobo plus abonnement. Want nu kan ik overal boeken lezen en of luisteren, maar natuurlijk gaan er ook papieren boeken mee. Maar niet teveel, want ik kan natuurlijk ook niet zonder mijn hoedjes en mijn jurken.

Welke boeken wil ik deze zomer lezen?

 1. ’t Hooge Nest’ van Roxanne van Iperen. Dit is een bijzonder verhaal. Roxanne ontdekt dat haar huis in de tweede wereldoorlog een onderduikadres was. Ze zoekt het uit en vertelt het waargebeurde verhaal van twee zussen. Ik zeg lezen…
 2. Wees onzichtbaar’ van Murat Isik. Op mijn e-reader lijkt het boek gelukkig niet zo dik. Ik heb hier al zoveel goede recensies van gelezen, dit is echt een boek voor in mijn hangmat.
 3. ‘Bijna vernietigd, drie generaties Jappenkamp’ van Claudia Biegel. ‘Toen ik zo oud was als jij, moest ik het kamp in. Toen was mijn jeugd voorbij.’ Alleen die zin al intrigeert mij. Oorlogstrauma’s nestelen zich niet alleen in de ziel van degenen die de oorlog daadwerkelijk meemaken maar worden overgegeven aan volgende generaties. Ik laat weten wat ik van het boek vond.
 4. Bonuszoon van Antoinette Kalkman. We schreven allebei voor de verhalenbundel paal 15, dus ik ben erg nieuwsgierig naar haar thrillerdebuut.
 5. De stem van Suzanna Esther. Dat boek staat al zolang op mijn lijst. Haar insteek intrigeert mij en ik lees graag spannende boeken tijdens mijn vakantie.
 6. Vlucht naar Libanon van Esther van de Ham en Elsbeth de Jager. De auteurs verweven hun indrukken en ervaringen in de vluchtelingenkampen van Libanon in een roman. En ik wil natuurlijk ontdekken welk deel van het verhaal geschreven is door mijn uitgever en vriendin Esther van der Ham.
 7. Leven met de wind mee van Jelle Hermus. Zijn boeken zijn lekker praktisch en zijn boek ‘Steeds leuker’ is mijn handboek. En Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd trekt mij wel aan natuurlijk.
 8. De wetten van de winnaars van Bodo Scháfer. Als ondernemer hoort werken aan je succes erbij.
 9. Dus lees ik natuurlijk ook Start before you’re ready van Simone Levie.
 10. Ik heb een bullet journal en naast schrijven houd ik ook van tekenen, ‘De beste versie van jezelf’ is een creatief doeboek van Caroline Kelso Zook. Ik ga op balkon of met mijn voeten in de zee zo inspiratie op doen.
 11. Natuurlijk gaat er ook een vakboek mee. Dit keer is dat ‘Publiceer jezelf, maak je zichtbaar’ van Nanda Roep. Nanda is auteur en uitgever en in het boek geeft ze tips over het publiceren, promoten en verkopen van je boek.

Vorig jaar las ik 14 thrillers tijdens mijn vakantie. Dus ik vermoed dat de lijst nog langer wordt.

P.S. schrijf jij een boek? Vergeet dan niet om de Boekplanner mee op vakantie te nemen.

Jouw boek mee op vakantie?

Neem je boek mee op vakantieHoe zorg je er nu voor dat jouw boek ook mee gaat in de koffer van je ideale lezer?

Fijne zomer en succes met schrijven… En laat me hieronder even weten welke boeken jij meeneemt en waarom.