Het is weer de tijd van goede voornemens en misschien staat een boek schrijven daar bij jou ook wel bij. En de kans is groot dat het er vorig jaar ook al op stond. Hoe voorkom je dat je deze lijst volgend jaar weer moet kopiëren? Zorg ervoor dat jouw boek in 2021 wél verschijnt.
Stapje voor stapje
Als je nu op je takenlijst of je jaarplan ziet staan, dat volgend jaar jouw boek in de winkel moet liggen, dan stel je het misschien toch liever even uit. Want jeetje, wat is dat een lang traject, nu je zo naar de toekomst kijkt. Maar bedenk je eerst eens, dat een bergje sneeuw er niet in een minuut ligt. Een laag sneeuw ontstaat vlokje voor vlokje en jouw boek stapje voor stapje. Als je elke dag een bladzijde schrijft, heb je uiteindelijk een boek. Tenminste als je goed voorbereid start. Wat is dan je eerste stap? Maak het klein.
Jouw eerste stappen
Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar in dit blog houd ik het kort. Wat zijn nu jouw eerste stappen?
Stap 1 Voorbereiden: Zorg voor een goede voorbereiding. Ga niet onvoorbereid schrijven. Start met een boekplan; dat is een blauwdruk van je boek. Daarna weet je wat je voor wie gaat schrijven, in welke vorm je je verhaal giet en wat de structuur van je boek is. Best veel dus.
Stap 2 Plannen: Maak een realistische planning en zet dat in je schrijfplan. Wanneer ga je schrijven? Hoe snel schrijf je? En hoe zorg je ervoor dat je je niet laat afleiden?
Stap 3 Commitment: Deel je deadline. Met wie? Met je partner of vrienden. Of ga een stapje verder en deel het op je website, je mailinglijst of op social media. Commitment is onontbeerlijk bij het schrijven van een boek. Anderen kunnen je daarbij helpen. dat doen we in dé kleurrijke schrijfgroep.
Wanneer is jouw boek klaar?
Start met je boekplan en je schrijfplan en ga daarna schrijven in een flow. In 2021 komt jouw boek er wél! Ik help je daar graag bij, neem contact op. En natuurlijk deel je je deadline ook hieronder. Wanneer is jouw boek klaar?
Geef een reactie