Je mindset als auteur3 tips om (weer) te gaan schrijven

Een boek schrijven? Ik wil wel maar…

“Ik heb geen tijd…”
“Niemand zit op mijn boek te wachten…”
“Ik ben helemaal geen expert…”
“Ik wacht tot ik weer inspiratie heb…”
“Er zijn al zoveel boeken over mijn onderwerp geschreven..”

Mindset als auteur

Zeker er zijn veel redenen waarom je niet met je boek start of niet verder schrijft. Denk aan je klanten/werk gezin gaan voor en er is nog veel meer. Maar zo komt dat boek er dus nooit. Het gaat niet om excuses, maar om prioriteiten. Dus we gaan meteen aan de slag. Ik geef je 3 tips.

  1. Ga terug naar jouw waarom
    Er is een reden waarom jij een boek wilt schrijven. Misschien wil je je kennis en ervaring delen, waarde geven aan de lezers, je expertstatus bevestigen, je eigen boek gebruiken bij trainingen, de lezers even uit hun dagelijkse leven halen… Ga terug naar dat gevoel. Schrijf het op en hang het in het zicht. Misschien kun je nog een stap verder gaan, en jouw waarom met tekst of een afbeelding als achtergrond gebruiken op je computer of mobiel. Hier doe je het voor!
  2. Schrijf elke dag
    Zorg dat je boek weer in je hoofd en hart komt. Als je er elke dag mee bezig bent, al is het maar een kwartier dan gaat je boek weer leven. Dat betekent dat je waarschijnlijk door de dag heen ideeën zult krijgen voor je boek. En elke dag een bladzijde (250 á 300 woorden), zorgt uiteindelijk voor een boek.
  3. Zorg voor commitment en steun
    Een boek is vaak een eenzame bezigheid. Zoek hulp! Sluit je aan bij een schrijversgroep, zoek een schrijfbuddy, huur een schrijfcoach in. Want er zullen gewoon momenten zijn dat je het bijltje er bij neer wilt gooien en ook als je wel genoeg woorden schrijft, wil dat nog niet zeggen dat het ook een goed boek wordt.

Hoe zorg jij voor de juiste mindset voor het schrijven van je boek? Deel het onder dit blog…