Droom jij van het schrijven van je boekDe zon schijnt door je gordijnen.
Je zet de wekker uit voor hij maar een kik kan geven.
Je rekt je uit.
Je hebt zo heerlijk gedroomd.
Dat je een boek had geschreven.
De klanten stonden voor je in de rij en je moest elke avond weer kiezen bij welk programma je nu weer over je boek ging vertellen.
Je staat op, kleed je aan, gaat achter je computer zitten en je verhaal komt als vanzelf op papier. Na een week is je boek af.

Droom lekker verder…

Een boek schrijven is werken
Helaas, je boek schrijft zich niet vanzelf. Een boek schrijven is werken. Maar het is wel een heel mooi proces en na een goede voorbereiding gaat het schrijven zoveel sneller en beter. Een boek dat zichzelf schrijft? Mijn ervaring is dat als je geen raamwerk, geen bleuprint hebt, je creatieve geest alle kant opgaat en je qua hoeveelheid tekst wel een boek schrijft, maar dat het als los zand aan elkaar hangt, dus geen boek is. Een non-fictieboek is geen verzameling, gedachten, tips of blogs. Een boek heeft een rode draad en neemt de lezer bij de hand tot een inzicht of een resultaat. Als je daar van tevoren goed over nadenkt, scheelt je dat heel veel tijd en geld. En je schrijft een beter boek, ook niet onbelangrijk. Het heeft zelfs invloed op je boekpromotie, omdat je je bij die voorbereiding ook helemaal verdiept in je ideale lezer.

Blijf jij dromen of zet je je eerste stappen?

Wat is je eerste stap? En dan bedoel ik vandaag. Al is het maar een notitieboekje kopen, 15 minuten schrijven of starten met mijn online Bootcamp ‘Schrijf de basis van je boek’. Dan ga ik je helpen om het complete plan voor het schrijven van je boek in 8 weken te realiseren.

Neem in ieder geval binnen 72 uur de eerste stap. Dat is het begin van je commitment. Stel je het uit, dan is de kans heel groot dat je de stap helemaal niet meer zet.

Wat ik jouw eerste stap van vandaag? Deel het onder mijn blog

Online bootcamp Schrijf de basis van je boek

 

 

Ja, ik zet de eerste stap!