Mijn dochter was ziek en had geen zin in eten. Maar wel in pannenkoeken. Nu gebruiken wij daarvoor
eenvoudige ingrediënten, want dan zijn de pannenkoeken glutenvrij. Eigenlijk was ik nog aan het werk. Dus ik gooide snel wat eieren en bananen in de blender en ging bakken. Normaal let ik veel beter op de ingrediënten, maar nu had ik haast. Je begrijpt het waarschijnlijk al, de inhoud van de eerste twee pannen kon ik weggooien. Ik deed nog een banaan bij het beslag en daarna ging het goed.
Hoe zit het nu met de ingrediënten van een boek?
Als je een non-fictieboek schrijft dan wil je een boodschap overbrengen. Welke ingrediënten gebruik je daarvoor? Ik geef je een paar voorbeelden:
- Jouw verhaal
- Jouw kennis en ervaring
- Interviews
- Quotes
- Stappenplan
- Opdrachten
- Cases (praktijkvoorbeelden)
- Afbeelden of illustraties
- Grafieken
Je maakt een keuze uit deze ingrediënten en bepaalt zelf de volgorde. Dit is afhankelijk van jouw recept.
- Jouw waarom
- Je ideale lezer
- Je onderwerp
- Het lezersresultaat
- De structuur van je boek
Die meng je volgens jouw unieke recept.
Wil je serieus aan de slag met het recept voor jouw boek? Kijk dan bij mijn Online bootcamp: Het complete plan voor je je boek gaat schrijven!
Ja, ik wil het complete plan voor mijn boek!
Welke ingrediënten gebruik jij bij het schrijven van je boek? Laat het weten onder mijn blog.
En kun je tijdens het schrijven wel wat eten gebruiken?
Bananenpannenkoekjes
- 1 ei
- 1 banaan
- vers fruit
- olie of boter
Mix de ei en de banaan ( of vermenigvuldig eerst de hoeveelheid). Maak de olie of boter warm in de pan. Bak de pannenkoekjes tot ze bruin zijn en serveer ze met vers fruit.
Eet smakelijk!
Geef een reactie