Word je expert van het schrijven van een boekJe hebt het waarschijnlijk al vaker gelezen: Als je een boek schrijft, word je een expert. Maar is dat ook zo? Nee, natuurlijk niet. Je wordt geen expert van het schrijven van een boek, ook al leer je er veel van. Je bent het al!

Kennis en ervaring

Je hebt als ondernemer veel kennis en ervaring over een bepaald onderwerp. Jouw verhaal en unieke insteek zorgen voor een mooi boek. Je kennis en ervaring zorgen ervoor dat je een expert bent. Natuurlijk weet je niet alles. Dat weet niemand, maar je weet altijd veel meer dan je lezers, en genoeg om je lezersresultaat waar te maken. Je geeft nu tenslotte ook al trainingen of advies, of je bent coach.

Expertstatus

Wat doet een boek dan wel voor je? Het geeft je een bepaalde status: de expertstatus. Waarom? Omdat nu op papier staat wat jij allemaal weet. En terecht of niet, jouw naam op een boek maakt indruk. Tenslotte schrijft niet iedereen een boek. Het staat in een boekenkast, ligt in de winkel of is te leen in een bibliotheek. Het is een langdurig visitekaartje. En je hebt een voorsprong op je concurrenten. En als je een training geeft, kun je je eigen boek gebruiken of uitdelen aan de deelnemers.

Maar ik ben helemaal geen expert!

Word je expert van het schrijven van een boekBen jij eigenlijk wel een expert? Daar twijfel je misschien nog aan. Wat is jouw definitie van een expert? Er is altijd iemand die meer weet over jouw onderwerp, maar er zijn ook heel veel mensen die veel minder weten dan jij. En je gaat als ondernemer waarschijnlijk geen naslagwerk schrijven. Het gaat juist om jouw specifieke invalshoek en om de lezers aan het denken of aan het werk zetten. Of je wilt een deel van je lezers verder helpen met je (online) training. Geloof me, pas als je gaat schrijven, merk je hoeveel je weet. Wat mooi dat je daarmee levens kunt veranderen.

Wat is jouw eerste stap voor je boek?

Wat is jouw eerste stap voor je boek? Begin je met mijn gratis online training of neem je meteen contact met me op zodat we samen aan de slag kunnen met je boek?

Deel jouw eerste stap voor je businessboek onder dit blog. Bevestig je expertstatus.