Ik heb altijd inspiratieSorry, het is echt waar. Ik heb altijd inspiratie. Altijd? Nou, bijna altijd. Maar ik weet precies wat ik nodig heb om mijn inspiratiebron te laten stromen. Hij stroomt alleen wel vaak over. Dus staan er nu 7 blogs klaar, heb ik nog 54 blogtitels op mijn lijstje, nog een pagina met ideeën voor workshops en online programma’s en 4 ideeën voor boeken. En ik ben nog een boek aan het schrijven. Ik heb de inspiratiebron dan wel gevonden, maar de tijdbron helaas nog niet. Dus, terwijl ik zoek naar de tijdbron, help ik  jou graag om je pad naar je eigen inspiratiebron te vinden; ik ga mijn geheimen met je delen.

Wat werkt voor mij?

Ik ben tomeloos nieuwsgierig: Ik sta altijd open voor inspiratie. Ik wil weten wie die mensen op dat terras zijn, wat ze doen en wat hun relatie is. En als ik daar niet achter kom, fantaseer ik er een eind op los. Ik wil alles weten van mijn ideale lezer of personages. Dus mijn schrijfmindset staat vaak aan.

Ik zet al mijn zintuigen in: Ik weet nog welke geuren, geluiden, smaken, kleuren en stoffen India of Maui zo bijzonder maakten. Ik kan nu mijn ogen sluiten en de thee van mijn oma proeven. Probeer dat zelf ook eens, als je iets eet of drinkt, of als je naar buiten gaat. Sluit af en toe je ogen en ruik, voel, proef en luister. Kijken doe je waarschijnlijk wel genoeg, maar richt je eens wat vaker op details.

Inspiratie op het strandHet werkt als ik ontspannen ben: Als ik nu van mezelf een blog moet schrijven over een bepaald onderwerp, dan lukt dat vaak wel. Dat komt doordat ik altijd een lange lijst met titels en onderwerpen paraat heb. Ik kies gewoon een titel die mij op dit moment inspireert. Maar het werkt nog veel beter als ik me niet met schrijven (of werken, mijn bedrijf) bezig houd. Als ik onder de douche sta, in bad lig, in de trein zit, of tijdens een langere reis in de auto (op de passagiersstoel).

En het allerbeste moment? VAKANTIE. Dan ben ik echt niet meer te stoppen en ontstaan de mooiste boeken, trainingen en blogs. En nee, ik werk niet op vakantie. Maar het gaat daar op die andere plek, ver weg van huis en werk, gewoon vanzelf. Natuurlijk kun je ook op schrijfvakantie in je eigen tuin gaan.

Ik zoek de natuur op: Op vakantie gaan is fijn, maar niet echt een oplossing voor elke dag. Even de natuur ingaan is makkelijker. Ik woon zelf vlak bij het bos en ik werk in de zomer ook graag in mijn buitenkantoor. In het weekend of in mijn pauze lees ik in mijn hangmat en ik rommel veel in mijn kleurrijke, eetbare tuin. Dus ook daar zet ik al mijn zintuigen in. Heb je een balkon? Daar kun je ook tomaten of aardbeien planten, of ruiken aan je muntplant.

Ik ben leergierig: Ik laat me graag door anderen inspireren. Ik ga naar schrijfworkshops of schrijfweken van andere schrijfcoaches. En ik volg workshops en trainingen. Zo leer ik weer nieuwe technieken, verbeter ik mijn schrijfstijl en krijg ik weer inspiratie. Mijn tip: volg schrijfworkshops en ga naar inspiratiedagen.

Hoe kan ik jou helpen?

Probeer mijn tips zelf eens uit of laat je door mij inspireren. Op mijn boek Ik heb altijd schrijfinspiratie moet je nog even wachten tot 10 april 2021. Je kunt wel al starten met mijn gratis schrijfinspiratieboek en mijn inspiratievideo’s bekijken.