Zoveel keuzes

Boek schrijven is als metronetwerk Parijs

De eerste dag in Parijs gaan we natuurlijk meteen met de metro. Dat is hier toch het beste vervoermiddel. Alleen, hoe komen we nu op de plaats van bestemming? Een rechtstreekse verbinding is er niet vanaf Voltaire en ik zie groene en rode lijnen en nog veel meer kleuren. Zoveel keuzes in bestemmingen en metrolijnen. We doen even niets…

“De Eiffeltoren!” roepen mijn kinderen.

Oké eerst met de 9, dan eruit bij Léna of stappen we toch over op lijn 8?

Parijs is veel en bruisend en er zijn zoveel keuzes, net als met het schrijven van je boek. 

Welk boek schrijf jij?

Het hele traject – van je boekidee tot je boekpresentatie – is best veel. Je moet aan veel zaken denken en er zijn zoveel keuzes.

  • Welk onderwerp kies je en welke ideale lezer?
  • Wat is jouw insteek?
  • Welke vorm kies je voor je verhaal?
  • Wanneer start je met je boekpromotie?
  • Kies je voor een reguliere uitgever of voor uitgeven in eigen beheer?
  • Hoe koppel je je boek aan je business?

Het zijn maar een paar voorbeelden. Je hebt nog veel meer keuzes. Van je titel tot je cover en je achterflaptekst tot je boekpitch. Wat kies je dan?

Gids in Parijs

Gelukkig was mijn vriendin Marina al een paar dagen in Parijs. Ze was al een echte metro-expert geworden. En mijn zoon (16) ontdekte dat er ook online hulp was. Google Maps deelde ons steeds de snelste route. Soms heb je gewoon hulp nodig, om overzicht te houden en te weten wat voor jou de beste keuze is.

Welke lijn kies jij voor je boek

Kan ik jou helpen?

Wat is voor jou de beste keuze? Ik kan je online helpen bij de stappen van het schrijven en promoten van je boek, of persoonlijk. Jouw start is hier. Voor welke lijn kies jij?