Lukt het schrijven niet? Stap eens in een hangmat!Je bent al bij hoofdstuk 6 en het schrijven gaat lekker. Je bent in een flow en als je zo doorgaat, ga je je deadline halen. Maar dan ineens weet je het niet meer. Er is alleen nog maar twijfel. Soms lukt het schrijven niet. Kun je eigenlijk wel schrijven? Wie zit er nu eigenlijk op jouw boek te wachten? Hoe moet je nu verder?

Stap eens in een hangmat!

Na 3 bruisende dagen in Parijs kwam ik aan op mijn bestemming in het middengebied van Frankrijk. Alles wat ik nodig had om de drukke werkperiode achter mij te laten was er. Rust, ruimte en inspiratie. Toch lukte het schrijven aan mijn nieuwe project niet. Waarom niet? Mijn hoofd zat vol. Vol van de boeken van mijn klanten en mijn programma’s en vol van de dagen Parijs. En toen zag ik de hangmat onder de hazelnootboom. Ik pakte een fles water, mijn schrijfboekje en mijn vulpen, en ging zitten. Ik schoof een kussentje onder mijn hoofd en sloot mijn ogen. Ik hoorde het ruizen van de wind door de bomen, de bladeren bewogen mee. De hangmat schommelde lichtjes. Ik was los van de aarde. Hoog boven mij miauwde een buizerd. Ik keek om me heen naar de uitgestrekte velden met zonnebloemen, pakte mijn schrijfboek en vulpen en schreef…

Los van je boek

Soms zit je zo vast in je dagelijkse beslommeringen of de structuur van je boek, dat schrijven niet meer lukt. Je zit gevangen. Gevangen in je eigen verhaal. Dan is het tijd om er even uit te stappen.

Hangmat en schrijven

Schrijven in de hangmatAls ondernemer pas ik ‘profit first’ toe, van mijn eerste winstuitkering kocht ik een hangmat. Nu is mijn tuin thuis ‘iets’ kleiner dan hier in Frankrijk, maar ook daar voel ik een bevrijding als ik met een boek of een schrijfblok de hangmat in stap. Misschien heb jij geen ruimte voor een hangmat, maar dat is natuurlijk helemaal geen probleem. Die hangmat is een metafoor voor even loslaten, uit je eigen harnas stappen en je inspiratie en creativiteit weer de ruimte geven. Voor mij werkt wandelen in de natuur, mijn hangmat of lekker dansen. Voor jou misschien iets heel anders.

Frisse blik op je boek

Wat ook goed helpt, is een frisse blik op jouw boekidee. Iemand die met je meekijkt naar de structuur van je boek, je verhaallijn en de rode draad. Dat doe ik bij mijn individuele trajecten. Overweeg jij individuele schrijfcoaching? Dan denk ik graag mee over jouw boekidee. Maak nu een afspraak voor een gratis gesprek.

Andere omgeving en inspiratie

Lukt het schrijven niet? Een andere manier die prima werkt voor een frisse blik op je eigen werk, is in een andere omgeving schrijven of iets heel anders schrijven. Nu dat kan tijdens mijn Schrijfinspiratiedag. Ik zorg voor schrijfoefeningen en een inspirerende omgeving, jij mag schrijven in een flow.

p.s. wat is jouw hangmat? Deel het onder dit blog.