Waarom start je met een boekplan?Op 7 april 2018 verscheen de Boekplanner. Het is heerlijk om zo’n traject af te sluiten en je naam weer op een boek te zien staan. Maar het betekent ook dat er weer een nieuw project start. Mijn volgende boek… Het idee ontstond al tijdens het schrijven van de Boekplanner, maar toen heb ik het geparkeerd. Nu is er weer alle ruimte voor. Maar hoe begin je?

Boekplan

Mijn tip is: start altijd met je boekplan (blauwdruk).

  • bepaal je ideale lezer
  • schrijf de achterflaptekst
  • kies de vorm en insteek
  • bepaal de structuur van je boek
  • bedenk een (werk)titel

Daarna is er een stevige basis en ga je je eerste versie schrijven. Pas bij de tweede versie ga je herschrijven.

Waarom start je met je boekplan?

Omdat je dan weet wat je voor wie wilt schrijven (ideale lezer), je hebt de kern (achterflap) al duidelijk en je onderwerp/thema afgebakend. Daarna bepaal je hoe je je verhaal gaat vertellen. Dat is de vorm en insteek. Dan kun je pas de structuur (eerste inhoudsopgave) van je boek bepalen. De titel maakt het af, maar vaak ontstaat de definitieve titel van je boek pas later.

Met deze basis start je met het schrijven van je eerste versie. Met deze aanpak schrijf je sneller een beter boek. Dat garandeer ik je!

Wil jij dat ook?

Kom dan naar de training: ‘Jouw boek-en schrijfplan voor een kick-start’. Ik help je met de basis van je boek, zodat jij met je boekplan en je schrijfplan naar huis gaat en kunt schrijven in een flow.