De basis van je boekWat is jouw basis? Als je een schuur in je tuin gaat bouwen, dan start je met het fundament. Als je een marathon wilt gaan lopen dan begin je met kleine stapjes.

Zo werkt het ook met een boek schrijven. Alleen ik spreek zoveel mensen, die meteen starten met schrijven, die voor een hele grote doelgroep schrijven of die werken zonder een structuur. Hoe zou je schuurtje eruit zien als je dat deed? En ga je die marathon redden zonder goede voorbereiding? Ik denk van niet. Ik heb zelf 1 ½ jaar gedaan over het schrijven van mijn eerste boek en zo dik was het niet. Omdat ik er langer over deed, moest ik ook steeds weer aanpassen, want mijn onderwerp was erg actueel. Een grote stapel met pagina’s met tekst is nog geen boek. Hoe zorg je er nu voor dat je je niet verliest in al je kennis?

Een goede voorbereiding en een boekplanning zijn essentieel. Bouw daarom eerst aan de basis van je boek. Als die basis staat als een huis dan:

  • gaat het schrijven veel sneller
  • schrijf je een beter boek
  • ga je meer boeken verkopen
  • heb je minder last van een writer’s block

Kun jij een voordeel vertellen van een boek schrijven over je expertise zonder voorbereiding? Ik hoor het graag.

Waar begin je als je een boek wilt schrijven?
Natuurlijk is een boek schrijven ook een proces. In dit geval ben ik niet zo voor even snel, snel. Maar ook dan heb je een goede voorbereiding nodig. Dat is de enige manier om snel een boek te schrijven.

Alleen, waar begin je nu? Welke stappen horen bij je voorbereiding en wat zet je in je plan van aanpak?

De oplossing is mijn online bootcamp: Schrijf de basis van je boek. Na deze online training staat het fundament van jouw boek en kun je in de flow gaan schrijven.

Ik start met de basis!